Викидання та марнування їжі сьогодні є дуже серйозною проблемою. Чи можна якось цьому запобігти? Звичайно. Перш за все, варто зосередитися на усвідомлених покупках і вибирати продукти, які дійсно потрібні. По-друге - пам'ятайте про правильному зберіганні продуктів в холодильнику і про те, що існують особливі функції, які впливають на їх життя. Читайте про те, як продовжити свіжість їжі в холодильнику.
Відповідні параметри та компонування товару
Стан їжі в холодильнику в основному залежить від вибраних користувачем налаштувань. Температуру необхідно адаптувати до тієї, яка зараз знаходиться в камері – якщо вона буде занадто високою, рідкі продукти можуть замерзнути, а занадто низька призведе до передчасного псування овочів або м’яса.
Інше питання – правильне розміщення продуктів. Наприклад, вершкове масло або холодні нарізки слід зберігати в трохи прохолодніших умовах - для цього ідеально підходить нижня полиця або камера швидкого охолодження , яка встановлюється в новіших моделях пристроїв . Середні полиці зазвичай займають попередньо оброблені продукти, тобто продукти, готові до повторного розігріву. На самий верх ми ставимо ті, які не потребують низьких температур, наприклад торти чи консерви.
Також є група продуктів, які не варто класти в холодильник. До таких овочів відносяться: помідори, перець, цибуля, бобові, кабачки, огірки, часник, картопля. Те ж саме і з фруктами. Не варто зберігати в холодильнику: манго, яблука, цитрусові, банани і дині.
Кава, олія, консерви, зелень, спеції – ці продукти також не потрібно класти в холодильник, оскільки вони втрачають харчові властивості і навіть можуть згнити (мова йде про каву та трави). Консервовані в консервних банках продукти не бояться температури, тому кладіть їх у холодильне відділення тільки після відкриття.
Технологічні рішення в холодильниках
Виробники також думають, як продовжити свіжість продуктів в холодильнику. Тому вони намагаються надавати користувачам все більше інноваційних технологічних рішень, які впливають на якість їжі. Найпопулярнішими з них є:
- Beko HarvestFresh - спеціальний ящик, який імітує 24-годинний сонячний цикл у холодильній камері. Це означає, що поміщені в нього продукти проходять три фази природного освітлення, що впливає на їх життя, смак і вміст вітамінів,
- Amica FreshOn - в цій системі головну роль відіграє фільтр, розміщений в овочевому відсіку. Його завдання – поглинати гази, які вириваються з їх поверхні, і їжа втрачає свіжість. Легко встановлюється, очищається під впливом сонячних променів і ефективно працює,
- Samsung FreshZone - температура в камері FreshZone становить близько 0 градусів Цельсія, що дає можливість зберігати в ній м'ясо та рибу без необхідності заморожувати або розморожувати. Це дозволяє залишатися свіжим протягом тривалого часу, також контролюючи вологість.
Спосіб розподілу повітря також дуже важливий для холодильників. Він повинен доходити до всіх кутів камери, щоб продукти рівномірно охолоджувалися.