Кількість
|
Вартість
|
||
|
Як підвищити ефективність холодильника?
Кількість і спосіб розташування продуктів у відділеннях холодильника істотно впливає на ефективність охолодження. Заповнення морозильного відділення продукти, щоб вони були щільно упаковані та прилягали один до одного, що допомагає підтримувати низькі температури. У такому вигляді заморожені продукти розморожуються набагато повільніше, оскільки поглинена теплова енергія рівномірно розподіляється по всьому «блоку» продуктів. Таким чином також обмежується циркуляція повітря, що надходить із-за холодильника і потрапляє в камеру при відкритих дверях. Таке повітря завжди тепліше, ніж всередині камери, і тому може підвищувати температуру окремих продуктів. У морозильній камері немає циркуляції повітря від системи охолодження холодильника, тому ми навіть можемо примусово завантажувати більше їжі в морозильну камеру без будь-яких турбот. У разі поломки або виходу з ладу запчастини для холодильників можна знайти в нашій пропозиції.
У випадку з холодильною камерою все навпаки: ми залишаємо приблизно три сантиметри вільного простору між окремими продуктами, щоб забезпечити вільний потік повітря з припливу. Подача повітря направляє охолоджене повітря в холодильну камеру, підтримуючи температуру їжі на потрібному рівні та регулюючи вологість повітря. Занадто щільно упаковані продукти не тільки накопичуватимуть небажану вологу, яка швидко перетворюється на іній, але й блокуватимуть приплив повітря до окремих зон холодильної камери.. Завдяки підвищеному контакту з теплим повітрям дверцята є найменш охолоджуваною зоною холодильника - тому на дверних полицях і балконах ми розміщуємо продукти, про псування яких не варто турбуватися. Однак, всупереч поширеній думці, немає великої різниці в температурі між окремими полицями, якщо холодильник обладнаний подачею холодного повітря. Реальна різниця між окремими полицями становить приблизно один градус Цельсія (згідно з дослідженням, проведеним BEKO ).