Кількість
|
Вартість
|
||
|
Про що слід пам'ятати, користуючись духовкою?
Духовка - один з тих приладів, без якого багато хто з нас не уявляють приготування страв і тортів. На що слід звернути увагу при використанні цього обладнання? Перш за все, давайте перевіримо, чи посуд, який ми використовуємо, підходить для високих температур. Найкраще підходить жароміцний посуд зі скла або кераміки. Не підійдуть каструлі з дерев’яними або пластиковими елементами, які під дією тепла можуть деформуватися або просто розвалитися. Як наслідок, він може горіти та утворювати плями, які неможливо очистити.
Також важливо не відкривати дверцята духовки під час її роботи. Це малоймовірно (ми можемо кілька разів перевірити печеню, чи вона готова), але, за словами експертів, під час миттєвого відкриття температура всередині падає на 50 градусів. Зниження температури призводить до того, що піч знову нагрівається до заданої температури, і, таким чином, вона споживатиме більше електроенергії. Бажаєте прискорити приготування страв? Використовуйте гаряче повітря! Ця функція дозволяє швидко і рівномірно нагріти внутрішню частину духовки. При цьому економиться час і споживання електроенергії. Інше питання - правильний догляд за духовкою . Брудна всередині камерице не тільки виглядає неестетично, але й може вплинути на смак приготованих страв. Тому важливо проводити прибирання систематично і з використанням відповідних засобів. Пам’ятайте, що ніколи не можна чистити гарячу духовку. Зачекайте, поки він охолоне, потім видаліть жир, пригари та залишки їжі за допомогою миючого засобу.